Ce este confuzia mamelonului?

Confuzia mamelonului este un termen folosit pentru a descrie acele momente in care bebelusul este reticent in ceea ce priveste alaptarea la san si pare sa prefere biberonul. Bebelusii se nasc cu reflexul de supt. Uneori, insa, cand au fost hraniti cu biberonul, pot dezvolta o preferinta pentru acesta in locul sanului. Suptul unei tetine necesita o actiune diferita a gurii si a maxilarului fata de suptul unui mamelon real.

Cand bebelusul suge la san, trebuie sa deschida larg gura. Apoi, trage laptele printr-un val de contractii musculare din partea de sus a gurii pana la partea din spate a limbii. Copiii hraniti cu biberonul, pe de alta parte, deschid gura mai putin si au tendinta de a musca mamelonul, intre gingii, pentru a favoriza fluxul de lapte. Cand sug la san, controleaza fluxul de lapte prin crearea de aspiratie, folosindu-se de pauze pentru a inghiti si respira. Atunci cand folosesc un biberon mediu, bebelusii nu trebuie sa se straduiasca la fel de mult, deoarece gravitatia si mamelonul fac ca fluxul de lapte sa fie continuu pentru bebelus.

Care sunt semnele?

In caz de confuzie tetina-mamelon, este posibil ca bebelusul sa aiba dificultati de atasare la san, cautand ca mamelonul sa semene mai mult cu tetina. Impinge limba in sus in timp ce suge si nu deschide gura suficient de larg. De asemenea, bebe incearca sa suga mai mult capatul mamelonului, ca la biberon (acest lucru nu este doar ineficient, dar poate duce si la sfarcuri dureroase). In plus, apare frustrarea si iritabilitatea, copilul este agitat si chiar poate sa refuze sanul. Citeste continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Foto: pixabay.com