8 Septembrie 2023 publicat în Bebe 24 share-uri

Diversificarea reprezintă procesul prin care alimentele semi-solide și solide sunt introduse treptat în alimentația bebelușului, înlocuind progresiv mesele de lapte.

Specialiștii recomandă începerea diversificării de la vârsta de 6 luni, însă în unele situații speciale, poate fi începută și puțin mai devreme. Până la vârsta de 6 luni, bebelușul trebuie alăptat exclusiv la sân, iar dacă nu este posibil, acesta trebuie hrănit cu formule de lapte potrivite vârstei. După începerea diversificării, alăptarea trebuie continuată până la vârsta de 2 ani sau mai mult. Diversificarea poate fi o provocare pentru multe mămici, mai ales dacă este vorba despre primul copil. Prin urmare, iată un scurt ghid despre modul în care ar trebui să începi diversificarea.

Primele alimente pentru sugarul eutrofic

Sugarul cu o greutate normală și un ritm de creștere normal (eutrofic) poate incepe diversificarea cu piureuri pentru bebelusi din fructe si legume, smoothie sau supe creme de legume. Bineînțeles, se introduce câte un singur aliment (un singur fruct sau o singură legumă, la interval de 5-7 zile), pentru testarea toleranței digestive. Citește continuarea articolului pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: Oksana Kuzmina/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri