23 Mai 2024 publicat în Bebe 13 share-uri

Buricul bebelusului – cum trebuie ingrijit si cand este normal sa cada? Sunt intrebari la care multi parinti cauta un raspuns. Afla din articol tot ce trebuie sa stii despre buricul bebelusului.

Igiena copilului este esentiala pentru mentinerea sanatatii si prevenirea imbolnavirii. Cei mici au nevoie de o atentie deosebita cand vine vorba de ingrijirea corpului, pentru reducerea riscului de infectii, boli etc.

Cum se ingrijeste buricul bebelusului?

Ce este cordonul ombilical?

Cordonul ombilical transporta oxigenul si substantele nutritive de la placenta in sangele bebelusului. Cordonul ombilical este alcatuit din:

  • 1 vena care transporta sange bogat in oxigen si nutrienti de la mama la copil;
  • 2 artere care returneaza sangele fara oxigen si produsele reziduale, cum ar fi dioxidul de carbon, de la copil inapoi la placenta.

Aceste vase de sange sunt inchise si protejate de o substanta lipicioasa numita gelatina Wharton, care in sine este acoperita de o membrana numita amnion.

La scurt timp dupa nastere, se prind aproximativ 2 cm din cordonul ombilical de buric cu o clema din plastic si o alta clema la celalalt capat al cordonului, langa placenta. Ulterior, cordonul ombilical va fi taiat intre cele doua cleme, lasand o bucata de aproximativ 2 cm de cordon atasata de burta bebelusului. Aici se va forma buricul bebelusului dupa vindecare.

Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto fr si main: FotoDuets /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri