Incepand cu luna a sasea de viata, putem introduce in alimentatia sugarului diferite preparate pe baza de legume, fructe, cereale.
Astfel, pana in luna a noua de viata, copilul cunoaste o mare varietate de arome si vom lua in calcul reducerea treptata a cantitatii de lapte matern si introducerea produselor din lapte de vaca. Se va incepe intai cu un iaurt amestecat cu cereale, apoi, daca este tolerat bine se poate introduce si laptele de vaca integral.

Fructele pot fi oferite crude, rase, pasate sau fierte impreuna cu crema de cereale. Cerealele cele mai indicate in primele luni de viata sunt cele care nu contin gluten (orez, porumb, mei). Aceste cereale se fierb bine si se spala apoi, inainte de se prepara masa. In cazul copiilor care sunt alaptati, la cremele preparate de mamica nu este necesara adaugarea de sare sau zahar, ci numai apa.

Legumele trebuie gatite prin fierbere sau inabusire, adaugandu-se o lingurita de ulei de masline.
Odata cu aparitia primilor incisivi, copilasul poate rontai o coaja de paine, o bucata de morcov, mar, alte legume. Preparatele cu cereale nemacinate nu sunt recomandate la sugar, caruia ii lipsesc inca maselutele.

Cu un regim alimentar constituit dintr-o varietate de fructe, legume si cereale, suplimentat de laptele de vaca bogat in proteine si calciu, micutul nostru va creste sanatos, nefiind privat de cantitatea de vitamine, minerale si antioxidanti necesara unei cresteri si dezvoltari armonioase.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri