Supa-crema de morcov cu dovlecel

Alimente necesare:

    ½ l apa sau zeama de la supa de legume
    100g morcov
    100g dovlecel
    Un pahar cu fapte fiert
    2 linguri faina
    Verdeata tocata
    Putina sare

Se curata morcovii si dovleceii de coaja, se spala bine la jet puternic de apa si apoi se taie cubulete mici. Se pun la fiert in apa sau zeama de la supa de legume. Dupa ce au fiert, morcovii si dovleceii se strecoara si se paseaza, apoi se amesteca cu 200 ml din apa rezultata in urma fierberii lor si se formeaza o supa.

Separat, se amesteca bine faina cu laptele, sarea si verdeata, dupa care, acest amestec se adauga supei.


Supa-crema de cartofi cu lapte si verdeata

Cantitati necesare:

    500 ml apa
    Jumatate de pahar cu lapte cald
    3 cartofi
    o lingurita unt
    Jumatate de galbenus
    Verdeata tocata marunt
    Un varf de cutit de sare


Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se taie cubulete marunte, apoi se pun la fiert in cei 500 ml apa cu sare. Dupa ce au fiert bine, se strecoara printr-o sita si se paseaza bine adaugandu-se apa in care au fiert, laptele si untul. Dupa gust se poate adauga in loc de lapte o lingura de smantana sau branza de vaci batut cu galbenusul. La final se presara peste supa-crema si zarzavatul.


Supa de pui

Pentru aceasta supa avem nevoie de urmatoarele:

    0.5 l de apa
    200 g legume pentru supa (morcov, telina, cartof etc)
    200 g carne de pui
    Verdeata tocata bine
    Putina sare


Carnea de pasare fara pielita si curatata bine de eventualii fulgi se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce carnea a fiert, se scoate din oala si se taie bucatele mici. In aceeasi apa in care a fiert carnea se pun la fiert acum zarzavaturile. Zarzavaturile fierte se strecoara si se paseaza bine, se amesteca apoi cu carnea de pasare taiata marunt si se presara deasupra verdeata.

 


Un articol de Simona Prodanoiu