Tarcul este un mod de trece de la patut catre camera inca prea mare pentru micutul sugar. Petrecand timp in tarc, bebe se poate obisnui cu imprejurimile, cu camera si poate observa pe indelete activitatile tale, incercand sa te imite.
Siguranta lui bebe conteaza!

Siguranta bebelusului este extrem de importanta: in primul rand podeaua tarcului trebuie sa fie la minim 10 cm deasupra solului, pentru a evita curentul de la sol si sa fie invelita cu o paturica.

Verifica in fiecare zi daca gratiile sunt fixe, acopera balamalele pentru a evita ranirea micutului si presiunea plasei in cazul in care tarcul este unul cu plasa pentru a evita eventualele accidente ce pot aparea.

Nu lasa in tarc jucarii ascutile, sfori, jucarii mari ce pot fi folosite drept mod de “evadare” din tarc, obiecte mici care pot fi inghitite.

Daca nu optezi sa folosesti tarcul ii vei oferi mai multa libertate puiului tau, dar vei fi obligata sa iti intrerupi des activitatile pentru a asigura protectia copilului care se deplaseaza cu agilitate prin casa, apucand diverse obiecte ce pot fi periculoase.

In schimbul tarcului, poti alege un patut cu gratii mobile, dar care are partile laterale de la cap si picioare fixe. Atentie insa, si acest patut trebuie adus in camera in care iti desfasori activitatile, pentru ca cel mic nu poate sa ramana singur in camera in timp ce tu iti faci treaba in restul casei.

Un articol de Simona Prodanoiu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri