Comunicarea verbala cu bebelusul este dificila, dar, folosind limbajul trupului, micutul iti transmite starile de spirit pe care le traieste, emotiile, placerile sau neplacerile. Prin intermediul masajului, atat ca mama, cat si ca tata, poti crea momente unice intre tine si bebe, consolidand si transforand relatia ta cu cel mic in una demna de invidiat.

Comunicarea verbala cu bebelusul este dificila, dar folosind limbajul trupului micutul iti transmite starile de spirit pe care le traieste, emotiile, placerile sau neplacerile. Prin intermediul masajului, atat ca mama, cat si ca tata, poti crea momente unice intre tine si bebe, consolidand si transforand relatia ta cu cel mic in una demna de invidiat.

Care sunt beneficiile masajului?

Beneficiile oferite de masaj sunt nenumarate atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic. Organismul unui bebelus care a beneficiat de tehnica masajului secreta o cantitate mai mare de hormoni ai fericirii (endorfinele), care confera o stare de bine intregului corp, si de hormon de crestere, contribuind la dezvoltarea fizica si psihica armonioasa a copilului.

Masajul bebelusului are rolul de a oferi bebelusului sentimentul placut ca este ocrotit, mangaiat si inconjurat de dragoste. Cu cat va fi atins si mangaiat mai mult, bebelusul va fi mult mai receptiv si isi va dezvolta simtul tactil.

Efectuat seara, inainte de culcare, masajul antreneaza si relaxeaza musculatura, linisteste puiutul si il ajuta sa aiba un somn profund si odihnitor.

Si micutul este stresat pentru ca el trebuie sa se adapteze la viata din afara uterului. Astfel, masajul contribuie la relaxarea lui bebe si la ameliorarea neplacerilor cauzate de colicile abdominale, diaree sau constipatie, imbunatatind functia digestiva.

In plus, masajul stimuleaza formarea anticorpilor (intareste sistemul imunitar) si imbunatateste functia respiratorie si circulatorie la copiii nascuti prematur.

Cand si unde trebuie facut masajul?

Poti incepe sa-ti masezi bebelusul de la o luna pana in jurul varstei de 1 an si jumatate- 2 ani. Alege un moment al zilei in care tu si bebelusul sunteti odihniti- dupa baita de seara de exemplu, deoarece aveti nevoie amandoi de rabdare. Sedinta de masaj nu are o durata standard, ea poate varia de la 10 la 30 de minute- totul depinde de bebe, el iti va da de stie ca s-a plictisit, devenind agitat.

Evita sa-i faci masaj puiului tau daca esti nervoasa, stresata sau te grabesti, deoarece ii transimiti stari negative si il agiti degeaba.

Daca vezi ca cel mic este obosit, abia a mancat, este bolnavior si are febra sau diferite eruptii cutanate, mai bine sari peste sedinta de masaj. De asemenea, daca bebe doarme, nu-l irita trezindu-l din somn pentru a-i face masaj.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile O absolventă UBB caută pe Reddit presupuse victime ale abuzurilor unui fost profesor Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri