Ai observat ca nu ai indeajuns lapte, iar bebelusul tau nu se satura doar din mesele la san? Atunci este momentul sa introduci, pe langa masa la san si lapte de vaca sau lapte praf pentru ca cel mic sa primeasca o cantitate suficienta de hrana, adecvata necesitatilor organismului sau.
Este interzis sa-i dai lui bebe lapte strain daca nu l-ai fiert inainte, fie ca este proaspat direct de la vaca sau pasteurizat procurat din comert. Prin fierbere, microbii sunt distrusi si laptele este mai sigur. Dupa ce ai fiert laptele timp de 10 minute, raceste-l brusc.

Daca micutul tau are mai putin de o luna de la nastere, laptele ce urmeaza a fi dat ca si supliment trebuie diluat cu apa fiarta sau ceai in prealabil, in proportie de 1:1 (cantitatea de apa sau ceai va fi egala cu cea de lapte), la care se adauga 5% zahar. Pe masura ce bebe creste, cantitatea de lapte din proportie creste si ea. De exemplu in luna a doua de viata suplimentul va consta in 2 parti lapte si o parte apa fiarta, plus 5% zahar.

Laptele pe care il administrezi sumplimentar trebuie introdus treptat in alimentatia copilului, deoarece micutii sunt sensibili si pot dezvolta reactii alergice. Daca sugarul nu tolereaza laptele de vaca proaspat, se recomadna inlocuirea acestuia cu lapte praf sau formule de lapte.

Pentru a-i crea o senzatie asemanatoare cu a sanului, poti folosi o tetina cu orificiu mic- laptele va veni cu tot atata greutate ca si din san, iar riscul ca bebe sa refuze sanul si sa se leneveasca la supt este foarte mic.

Daca te folosesti corect de alimentatia mixta, secretia lactata va fi stimulata si vei avea din nou suficient lapte pentru a-ti satisface odorul. Astfel se poate sa renunti complet la alimentatia mixta si sa hranesti sugarul doar cu lapte de mama.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri