In zilele noastre, mamicile care aleg sa renunte la alaptat si sa-si hraneasca copiii cu biberonul se tem ca ar putea priva micutul de beneficiile laptelui matern si de relatia unica care se stabileste intre mama si bebelusul ei in timpul mesei la san.
Respecta cu atentie instructiunile de pe ambalaj atunci cand prepari formula de lapte. Daca adaugi prea multa apa, laptele va fi mult diluat si bebe nu va mai beneficia de valoarea nutritiva corecta a fiecarei mese.

Incalzirea laptelui este optionala, in functie de gusturile lui bebe. Unii bebelusi prefera laptele cald, altii pe cel rece. Daca ii dai micutului laptele incalzit, nu face greseala sa-l incalzesti la microunde, deoarece cuptorul cu microunde nu incalzeste laptele in mod uniform (sticla poate fi rece, iar laptele din interior sa friga).

Inainte de a-i da bebelusului biberonul, testeaza-l pe incheietura mainii sa vezi daca nu cumva este prea fierbinte.

Cum il hranesti pe bebe cu biberonul?

Dupa ce ai pregatit biberonul, aseaza-te intr-o camera linistita si luminata si stai relaxata intr-o pozitie comoda. Pentru a-i arata dragostea celui mic vorbeste incet cu el, canta-i usor si uita-te in ochii lui. Nimic nu-l va face sa se simta mai in siguranta decat vocea si atingerea mamei.

Tine bebelusul pe mana ta, cu capul mai sus decat trunchiul pentru a evita sa aspire lapte. Nu misca biberonul cand il hranesti si ai grija ca laptele sa umple tetina pentru ca bebe sa nu inghita aer in timpul mesei.

Dupa ce mananca, daca bebelusul a inghitit aer, trebuie sa eructeze. Il poti ajuta pe micut sa elimine gazele daca il freci usor pe spate cand sta pe burta sau peste umarul tau.

Tine minte si noteaza cantitatea de lapte pe care o bea cel mic la fiecare masa, deoarece pediatrul te va intreba pentru a verifica daca alimentatia cu biberonul este indeajuns de hranitoare pentru puiul tau.

Un articol de Simona Prodanoiu
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri