Desi specialistii spun ca laptele de mama este cel mai bun aliment pentru bebelus, s-a dovedit ca sugarii pot creste armonios si fara laptele de san, fiind hraniti cu formule de lapte. Unele mamici aleg chiar sa combine masa la san cu preparatele din lapte.

Lapte praf de vaca vs. lapte praf din soia

Cercetatorii au demonstrat ca laptele praf fabricat din soia are mai multe beneficii si mai putine riscuri pentru bebelus decat cel preparat din lapte de vaca.

In primul rand, laptele praf preparat din soia foarte rar provoaca alergii copilului. Pe langa faptul ca provoaca frecvent alergii, proteinele din preparatele de lapte de vaca pot avea un rol important in aparitia diabetului la bebelus.

In al doilea rand, preparatele pe baza de soia nu contin ca si carbohidrat lactoza, si pot fi administrate si copiilor cu intoleranta la lactoza.

Dar, preparatele de lapte praf din soia contin mult aluminiu care este daunator pentru organismul uman, si mai ales pentru bebelusi.

Formulele specializate

Sunt unii bebelusi care sunt alergici si la preparatele pe baza de lapte de vaca, dar si la cele pe baza de soia. Pentru acestia exista aceste formule specializate, care contin in loc de proteine si lipide, aminoacizi si uleiuri vegetale usor digerabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Aceste formule sunt recomandate si pentru bebelusii care au anumite probleme digestive deosebite. Nu este indicata folosirea acestor formule speciale decat la recomandarea medicului- ele sunt scumpe si nu au beneficii pentru sugarii care nu au neaparata nevoie de ele.

Fiecare preparat din lapte are avantajele si dezavantajele sale, deoarece este evident ca niciun tip de lapte praf nu este ideal pentru hranirea micutului, asa cum este laptele natural de la mama.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri