Recoltarea si pastrarea sangelui din cordonul ombilical al bebelusului poate fi o decizie salvatoare de viata, ce-i drept foarte costisitoare.
Desi are incontestabile avantaje, recoltarea de sange din cordonul ombilical si stocarea lui intr-o banca de sange are si dezavantaje: costurile ridicate ale acestei proceduri, care nu sunt suportate de stat, nu exista garantii ca sangele a fost recoltat corect sau ca nu se face o greseala in timpul pastrarii lui in banca de sange, probele putand sa se contamineze.

Costurile unei astfel de proceduri variaza de la o banca la alta, dar se invart in jurul sumei de 1500 euro pentru recoltarea si stocarea unei mostre de sange, la care se adauga o taxa anuala pentru depozitare de aproximativ 100-300 euro.

Exista o probabilitate extrem de mica ca cineva sa aiba nevoie vreodata sa apeleze la sangele stocat in banca. In ciuda acestui lucru, si a faptului ca suma cheltuita este considerabila, tot mai multi parinti apeleaza la serviciile bancilor de stocare a sangelui.

Desi foarte controversata, pastrarea si folosirea celulelor stem din cordonul ombilical al nou-nascutului este tot mai folosita astazi de viitorii parinti din toata lumea. Dar daca chiar pot aceste celule sa salveze viata copilului intr-o zi?

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri