Recoltarea si pastrarea sangelui din cordonul ombilical al bebelusului poate fi o decizie salvatoare de viata, ce-i drept foarte costisitoare.
Desi are incontestabile avantaje, recoltarea de sange din cordonul ombilical si stocarea lui intr-o banca de sange are si dezavantaje: costurile ridicate ale acestei proceduri, care nu sunt suportate de stat, nu exista garantii ca sangele a fost recoltat corect sau ca nu se face o greseala in timpul pastrarii lui in banca de sange, probele putand sa se contamineze.
Costurile unei astfel de proceduri variaza de la o banca la alta, dar se invart in jurul sumei de 1500 euro pentru recoltarea si stocarea unei mostre de sange, la care se adauga o taxa anuala pentru depozitare de aproximativ 100-300 euro.
Exista o probabilitate extrem de mica ca cineva sa aiba nevoie vreodata sa apeleze la sangele stocat in banca. In ciuda acestui lucru, si a faptului ca suma cheltuita este considerabila, tot mai multi parinti apeleaza la serviciile bancilor de stocare a sangelui.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Studiu: Celulele din sângele ombilical sunt capabile să refacă un întreg sistem imunitar funcțional
Loboda, o minune a naturii: Curăță organismul și ”schimbă” sângele. Iată cum să o consumi!
Thrillere care-ți dau fiori și îți vor îngheța sângele în vene
Desi foarte controversata, pastrarea si folosirea celulelor stem din cordonul ombilical al nou-nascutului este tot mai folosita astazi de viitorii parinti din toata lumea. Dar daca chiar pot aceste celule sa salveze viata copilului intr-o zi?
Un articol de Simona Prodanoiu
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana