Recoltarea si pastrarea sangelui din cordonul ombilical al bebelusului poate fi o decizie salvatoare de viata, ce-i drept foarte costisitoare.
Desi are incontestabile avantaje, recoltarea de sange din cordonul ombilical si stocarea lui intr-o banca de sange are si dezavantaje: costurile ridicate ale acestei proceduri, care nu sunt suportate de stat, nu exista garantii ca sangele a fost recoltat corect sau ca nu se face o greseala in timpul pastrarii lui in banca de sange, probele putand sa se contamineze.
Costurile unei astfel de proceduri variaza de la o banca la alta, dar se invart in jurul sumei de 1500 euro pentru recoltarea si stocarea unei mostre de sange, la care se adauga o taxa anuala pentru depozitare de aproximativ 100-300 euro.
Exista o probabilitate extrem de mica ca cineva sa aiba nevoie vreodata sa apeleze la sangele stocat in banca. In ciuda acestui lucru, si a faptului ca suma cheltuita este considerabila, tot mai multi parinti apeleaza la serviciile bancilor de stocare a sangelui.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Studiu: Celulele din sângele ombilical sunt capabile să refacă un întreg sistem imunitar funcțional
Buricul bebelușului – cum se îngrijește?
Loboda, o minune a naturii: Curăță organismul și ”schimbă” sângele. Iată cum să o consumi!
Desi foarte controversata, pastrarea si folosirea celulelor stem din cordonul ombilical al nou-nascutului este tot mai folosita astazi de viitorii parinti din toata lumea. Dar daca chiar pot aceste celule sa salveze viata copilului intr-o zi?
Un articol de Simona Prodanoiu
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?