Grisul cu lapte


Ingrediente necesare:


• 200 ml lapte
• 3 lingurite gris
• 1 pahar mic de apa
• ½ pliculet zahar vanilat


Se pun la fiert apa impreuna cu laptele. Cand compozitia da in clocot, se adauga presarand incetul cu incetul grisul si amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor si prinderea grisului de fundul cratitei. Astfel se fierbe timp de 10-15 minute amestecand mereu la foc mediu, pana cand grisul se umfla. Inainte de a opri focul se adauga zaharul vanilat.

 

Sufleu de orez si branza de vaci


Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:


• 100 g orez
• 75 g de branza de vaci proaspata
• 4 lingurite miere sau sirop de zahar


Orezul se spala bine si se fierbe. Dupa ce orezul a fiert, se strecoara si apoi se amesteca cu branza de vaci pana se face o pasta cremoasa. La sfarsit se adauga mierea pentru a da savoare si a indulci preparatul. Dupa gust se poate adauga un pahar cu lapte, suc de mere sau mere rase, biscuiti, 1 lingurita de unt.

 

Budinca de branza de vaci



• 400 g branza de vaci proaspata
• 200 ml lapte
• 1 lingura de faina
• Un ou
• 3 lingurite de unt
• 4 lingurite de zahar
• Coaja de lamaie rasa


Galbenusul se amesteca bine cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu albusul batut spuma. Aceasta compozitie de adauga peste branza de vaci si se freaca bine pana ce capata un aspect cremos. Faina, laptele si untul se amesteca bine cu mixerul si se pregateste un sos alb, care se pune peste compozitia cu branza de vaci si se bate bine.


Toata pasta rezultata se toarna intr-o tavita ce a fost unsa cu unt, tapetata cu faina si in care a fost intins un strat de biscuiti de casa insiropati. Se lasa la cuptor 15 minute la foc mare.

 

Poti afla multe alte retete delicioase de mancare pentru tine si familia ta, vizitand Delly.ro, partenerul nostru in materie de gastronomie.

 

Pofta buna, bebe!

 

Un articol de Simona Prodanoiu