IN ACEST ARTICOL:
Studiile arata ca febra mare nu trebuie pusa in general pe seama eruptiei dintilor, ci ea trebuie luata mult mai in serios- bebe trebuie evaluat medical pentru a descoperi care este cauza febrei.
Studiile arata ca febra mare nu trebuie pusa in general pe seama eruptiei dintilor, ci ea trebuie luata mult mai in serios- bebe trebuie evaluat medical pentru a descoperi care este cauza febrei.

Pe vremuri se spunea ca daca un bebelus are febra cel mai probabil ii ies primii dintisori, iar parintii nu-si faceau mari probleme in privinta temperaturii crescute.

De obicei aparitia dintisorilor la copiii care au mai putin de 1 an poate cauza o mica crestere a temperaturii corporale, dar niciodata temperatura nu creste foarte mult. Daca temperatura bebelusului este mai mare de 39 °C, atunci acesta ar putea fi un semn de infectie virala sau bacteriana si trebuie solicitat obligatoriu un consult de specialitate.

Eruptia dintilor este insotita de cateva semne si simptome caracteristice: gingia se umfla, este rosie, apare si un exces de salivatie, iar cateodata chiar pielea obrazului se poate inrosi in zona dintisorului care se zbate sa iasa la suprafata. Specialistii spun chiar ca dintii situati mai in spate dau mult mai mari batai de cap decat dintii din fata.

Studiile efectuate au trasat concluzia ca niciun copil caruia ii erup dintii nu ar trebui sa aiba o temperatura de peste 39-40 °C. Un lot de 125 de bebelusi au fost urmariti de catre specialisti incepand cu varsta de 4 luni si pana cand au implinit 1 an. S-a observat ca in zilele in care dintii erup, bebelusii sunt mai agitati, plang mai mult decat de obicei, au tendinta sa bage manutele in gura, sa muste, gingia se umfla, apare o iritatie in zona fetei si pofta de mancare poate sa scada, dar nu apare febra mare.

In urma studiilor s-a ajuns la concluzia ca nu exista nicio legatura intre eruptia dintilor si temperatura crescuta, iar parintii nu ar trebui sa considere ca aparitia dintilor este cauza febrei pana cand celelate afectiuni ce cauzeaza temperatura corporala crescuta nu au fost excluse de catre medic.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri