Baita lui bebe il mentine curat, ii stimuleaza pielea si ii imbunatateste circulatia, dar te ajuta si sa creezi o legatura deosebita intre tine si bebe. Este bine ca nu numai mama sa-i faca baie bebelusului, ci si tatal, baita fiind un moment special ce ii ajuta sa se familiarizeze unul cu celalalt.

Spala-i parul cu sampon sau sapun special pentru bebelusi (in general cele care au formula ”fara lacrimi”) o data sau de doua ori pe saptamana, masandu-i usor parul si scalpul, apoi clateste-l cu o carpa umeda. Ai grija sa nu-i intre sapun in ochi. Daca din greseala ii dai sapun sau apa in ochisori, sterge-l repede cu tampoane de vata curate.

Pentru restul baitei, incepe sa-l speli de la piept- umezeste o carpa moale si sapuneste-l cu aceasta, apoi clateste-o, si cu carpa uda indeparteaza sapunul de pe corpul lui bebe. Inveleste-l intotdeauna cand este ud cu un prosop curat pana ce se usuca.

Ai grija sa nu fii intrerupta atunci cand ii faci baie copilasului, deoarece nu trebuie sa-l lasi nici macar o secunda nesupravegheat in apa, pentru a nu avea loc vreun accident. Nu conteaza ca suna la usa sau la telefon, roaga pe cineva sa raspunda in locul tau, iar daca acest lucru nu este posibil, ia-l pe micut in brate si cara-l dupa tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri