In ultima vreme au aparut tot felul de carti si articole in reviste de specialitate care spun ca ,,bebelusul este o persoana si trebuie tratat cu respect de la inceput intrucat el intelege mult mai mult decat poate sa exprime si este dotat cu inteligenta si personalitate aparte

Fiecare om se naste cu un anume potential, un anumit talent, o inclinatie, o chemare. A-i denatura potentialul dandu-i directii impuse din exterior este ca si cand am porunci unui tufis trandafir sa faca flori de nufar. Din pacate exact asta fac porintii de generatii intregi: cer unui copil care se naste talentat la desen, pictura sau poezie sa devina avocat sau matematician. Si din cauza ca nu a fost lasat sa-si urmeze potentialul copilul respectiv va deveni un adult nefericit. Si ne mai intrebam de ce exista suferinta in lume!

Asa incat doar daca este tratat ca o persoana, persoana insemnand individualitate, cu respect si consideratie inca din prima zi de viata el va avea sansa sa-si atinga potentialul, devenind o personalitate complexa si unica, un om cu O mare. Majoritatea dintre noi suntem atat de mici…de ce sa ne schilodim si copiii?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Un articol de Livia-Elena Ionescu

Sursa: Healthy.ro

Citeaste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Cele mai simple si eficiente trucuri de slabit


Rosiile, elixir al sanatatii

A fost aprobata o noua lista de medicamente compensate


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri