In primele luni de viata, bebelusul nu este pregatit sa primeasca o alta hrana decat laptele matern, exceptand formulele din lapte. In general, un copil alaptat nu necesita sa bea apa, decat in cazul in care afara este foarte cald si are nevoie de hidratare suplimentara. Laptele de mama nu necesita adaugarea de apa sau zahar, iar cat timp bebelusul este alaptat nu are voie sa primeasca sucuri, nici macar sucuri naturale.

 

Un alt avantaj deosebit al laptelui de mama este acela ca el ajuta la mentinerea sanatatii micutului prin cantitatea mare de anticorpi pe care ii contine. Bebelusii hraniti prin alaptare nu sunt atat de bolnaviciosi, au mai putine alergii si colici abdominale.

 

Se spune ca bebelusii care primesc ca principala hrana lapte de mama sunt mai destepti. S-au facut cateva studii pentru a determina daca alaptatul stimuleaza dezvoltarea inteligentei si s-a descoperit ca intr-adevar copiii care au fost hraniti cu lapte de mama pentru o mai lunga perioada de timp au obtinut punctaje mult mai mari la testele IQ efectuate in comparatie cu copii de aceeasi varsta ce nu au primit lapte matern.

 

 

Un articol de Simona Prodanoiu