In primul an de viata, bebelusul tau va avea parte de mai multe controale medicale, la majoritatea dintre acestea experimentand mici intepaturi (fii sigura ca esti la curent cu micile reactii adverse ce pot aparea de la injectiile pe care medicul i le administreaza copilului).
In primul an de viata, bebelusul tau va avea parte de mai multe controale medicale, la majoritatea dintre acestea experimentand mici intepaturi (fii sigura ca esti la curent cu micile reactii adverse ce pot aparea de la injectiile pe care medicul i le administreaza copilului).

Controlul medical este un bun prilej pentru a-ti lamuri eventualele intrebari. Inainte de a merge la doctor cu copilul fa-ti o lista cu intrebarile pe care vrei sa le adresezi pediatrului pentru a fi sigura ca nu omiti nimic. Este util sa te informezi ce ar fi bine sa cuprinda trusa de prim ajutor de acasa si eventual cum poti acorda primul ajutor celui mic in cazul in care este necesar.

Cum decurge un control medical?

Vei sta de vorba cu doctorul, care iti va pune nenumarate intrebari. Raspunde-i cu sinceritate si daca nu iti aduci aminte de ceva, nu inventa, spune pur si simplu ca nu stii, pentru a nu-l induce in eroare, deoarece informatiile pe care doctorul le primeste de la tine sunt foarte pretioase. Cele mai comune intrebari pe care medicul ti le va adresa sunt legate de obiceiurile alimentare, de somnul, de comportamentul si dezvoltarea copilului tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii

Apoi, pediatrul va face un examen clinic bebelusului. Micutul va fi masurat si cantarit, dupa care se va intocmi un grafic care va arata modul in care copilul creste. Uneori, pediatrul va dori sa examineze acuitatea vizuala si auditiva a micului pui de om sau sa faca niste analize de sange.

Daca la examenul clinic doctorul observa ceva in neregula, se poate sa fie nevoie de analize suplimentare sau de tratament al unei posibile probleme. Daca afectiunea nu tine de pediatru se poate sa primesti o trimitere catre un medic specialist. Asigura-te ca ai inteles si tu ce problema are bebelusul tau, iar daca doctorul nu este prea comunicativ, roaga-l sa-ti explice ce se intampla. Daca mergi la specialist, fa o copie a tuturor documentelor medicale ale puiului tau si nu o uita acasa. Astfel, noului medic ii va fi mai usor sa-l consulte si sa-l trateze pe cel mic.
Colecție cu cele mai frumoase rochii satinate care îți conferă un look elegant și feminin Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe

La sfarsitul consultului vei primi sfaturi de la medic. Respecta-le intocmai si asigura-te ca ai inteles tot ce ti-a recomandat. De asemenea, impreuna veti stabili cand va fi urmatoarea data cand trebui sa vii la un nou consult pediatric.

Un articol de Simona Prodanoiu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri