Da, chiar asa, cum sa rezisti...? Si nu ma refer la temperatura de afara - apropos, la teveu intotdeauna ne prezinta temperatura la umbra, apoi ne vorbesc despre standardele internationale in meteorologie, ce enervant, nu credeti!?
Da, chiar asa, cum sa rezisti...? Si nu ma refer la temperatura de afara - apropos, la teveu intotdeauna ne prezinta temperatura la umbra, apoi ne vorbesc despre standardele internationale in meteorologie, ce enervant, nu credeti!?

Vorbesc despre babisme si traditii invechite. Si, atunci cand ai un copil, ei bine atunci incepe odiseea de sfaturi, paime, superstitii, scuipat in san, mituri privind educatia. Stiu ca pare exagerat, dar cum sa reactionezi cand cineva vine sa ii puna o batista pe fata copilului vostru?
Cum sa rezisti in fata celor care te sacaie cu sfaturi si intrebari inteligente? Pai, in mare parte din cazuri nu poti face nimic mai bun decat sa ignori.

Hai sa le luam pe rand (o sa scriu aici situatiile de care m-am lovit eu, simtiti-va libere sa adaugati experientele voastre):

Taiatul unghiilor: se zice ca nu e bine sa ii tai unghiile copilului pana la 1 an. Unghiile trebuie roase. Explicatie logica nu exista. Asa... se zice.
Ok, in primul rand ca am invatat de cand eram mici ca asta cu rosul unghiilor nu e sanatoasa, apoi in secolul XXI (numarati bine, da!) in care traim exista o sumedenie de instrumente de taiat unghiile, special create pentru maini de bebe. In,plus, unghiile roase, zgarie, e tot ce nu va doriti pentru puiul mic. Asa ca, daca aveti vreo aratare in preajma, care insista sa roadeti unghii de copil, stiti ce aveti de facut.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PRwave.ro a aniversat 18 ani pe 18 aprilie

Iesitul din casa: Iarasi, se zice ca nu e bine sa iesi din casa pana la botez. Dar daca il botezi la 1 an? Sau daca nu il botezi deloc?
Aerul curat este benefic pentru cei mici! Fetita mea dormea si manca mult mai bine in primele luni, atunci cand o plimbam timp de o ora si ceva.

Sa ii pui o batista pe fata: Pe asta chiar nu am inteles-o. Ok, chiar credeti ca protejeaza de microbi? Eu nu cred. De altfel, nici nu am apelat vreodata la metoda asta, iar fetita mea nu a facut nici o raceala, nici macar febra. Si este nascuta iarna!
In al doilea rand, puii mici se sperie cand au fata acoperita, in al treilea rand mi se pare sinistru (da, am vazut la inmormantari faza asta cu batista). Si as mai adauga ca batistele alea din plastic si cu dantelute sunt total nesanatoase pentru pielea copilului.

Trecutul suzetei prin gura: Si, din nefericire, nu ma refer la gurita bebelusului. Am vazut zilele trecute o scena din aceasta ingrozitoare (eu nu am ce povesti fiindca fetita mea nu a folosit suzeta). Ma intreb cine o fi invatat-o pe mamica aceea sa procedeze asa? Era totusi o mama tanara, parea o femeie educata. Gura chiar nu e un organ sanatos. Mai curata e mana, as indrazni sa spun. Exista cutiutie din plastic in care suzetele pot fi pastrate, sau exista suzete care vin la pachet cu o aparatoare pentru tetina. Cele de la Avent sunt asa, si vin si la set de 3, ca sa poti avea mereu suzeta de schimb.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri