Cand se apropie de un an bebelusul este destul de mare incat sa se comporte conform temperamentului sau, iar parintii au petrecut suficient timp cu micutul pentru a obtine toate detaliile personalitatii sale.

Energic si curios

Micutul este plin de energie si curiozitate, demonteaza jucarii, cauta prin toate colturile pe unde ajunge, nu sta linistit in patut nici cand doarme, testeaza gravitatea cu jucariile, asteptand sa le ridicati pentru a le da din nou drumul jos, nu are stare la masa, ii place sa se joace cu manutele, tetina, parul, luminite etc. Este un comportament ce nu necesita corectare, insa multa precautie din partea parintilor este necesara. Decat sa incercati sa il convingeti sa se mai linistaeasca, mai bine amenajati locuinta de asa natura incat micutul sa nu fie expus riscurilor si lasati-l sa exploreze in continuare, dezvoltandu-si inteligenta.

Sociabil si comunicativ

Micutul este vesel tot timpul, rade cand un strain se apropie, nu ii place sa fie lasat singur, este deosebit de jucaus, gangura cand ii vorbiti sau cantati si toti cei din jur spun ca este un copil minunat si cu adevarat fericit. Micutul risca sa devina foarte extrovertit si superficial in activitatile sale. Lasati-l sa sculte singur muzica si din cand in cand sa se joace in absenta altor peroane sau a voastra, in camera lui. Micutul trebuie sa inteleaga ca uneori este nevoie sa ramana singur, sa isi creeze un spatiu personal, timp in care sa se gandeasca la problemele sau bucuriile lui si sa nu mai simta atat de mult dorinta de a avea neaparat pe cineva in jur. Va invata ce inseamna independenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Mofturosul

Micutul este foarte pretentios, stie ce vrea si nu se lasa pana nu obtine, in ciuda nervozitatii dumneavoastra. Daca nu vrea sa manance sau nu ii place ce ii dati, degeaba insistati, el tot refuza. Seara, cand nu ii este somn, e foarte dificil sa il convingeti sa doarma si adesea plange sau tipa daca nu ii faceti pe plac. Va determina sa va comportati conform dorintelor lui. Probabil este comportamentul pe care cea mai mare parte a copiilor il prezinta. Ce este de facut? Spre exemplu, micutul va manca acel fel de mancare atunci cand ii va fi foame, veti tot incerca sa ii dati manacarea pana cand va manca. In patut va ramane pana ce va adormi si tot asa. Doar asa micutul va intelege ca lumea din jur nu exista doar pentru a-i face lui mofturile si ca uneori trebuie sa existe si putina disciplina, mai ales cand este spre binele lui.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri