Cu ocazia aniversarii a 90 de ani de la infiintarea primei organizatii Salvati Copiii din lume, a fost lansat in Romania Programul pentru Supravietuirea Nou-Nascutilor si Copiilor.

Cu ocazia aniversarii a 90 de ani de la infiintarea primei organizatii Salvati Copiii din lume, a fost lansat in Romania Programul pentru Supravietuirea Nou-Nascutilor si Copiilor.

Lansarea proiectului a avut loc in prezenta Primarului General al Capitalei, domnul Sorin Oprescu, in tripla sa calitate de primar, medic si prieten al organizatiei Salvati Copiii, care a evidentiat importanta si necesitatea unui astfel de program pentru reducerea mortalitatii infantile in Romania si a doamnei Ana Maria Mihaescu, presedinta organizatiei.

Alianta Internationala Salvati Copiii a stabilit ca prioritate strategica pentru 2010 – 2015 dezvoltarea de programe globale in domeniul nou-nascutilor si al supravietuirii acestora.
Aceasta prioritate este in conformitate cu art. 6 al Convenþiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, care prevede ca fiecare stat semnatar are obligatia de a asigura dreptul la viata a copilului, supravietuirea si dezvoltarea acestuia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Totodata, acest program va fi subsumat Obiectivului 4 de Dezvoltare al Mileniului si anume reducerea cu doua treimi in perioada 1990 – 2015 a ratei mortalitatii copiilor sub 5 ani.

Contextul international este destul de grav. In fiecare an, 9,2 milioane de copii mor inainte de implinirea varstei de 5 ani, 40 % dintre acestia decedand in prima luna de viata. In 85 % din cazuri, mortalitatea infantila este provocata de cauze care ar putea fi prevenite (pneumonie, diaree, complicatii la nastere, malarie, pojar, SIDA, malnutritie).

In Romania, din pacate, rata mortalitatii infantile este la nivelul cel mai inalt din Europa. (mortalitatea copiilor mai mici de 1 an este de 22.9 ‰, fata de media Uniunii Europene de 5.72‰). Salvati Copiii Romania doreste sa contribuie la imbunatatirea conditiilor de viata a grupurilor defavorizate si lanseaza oficial in Romania Campania pentru Supravietuirea Nou-Nascutilor si Copiilor.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Principiile de bază ale mașinii CNC Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

“Toti copiii au dreptul la viata, de aceea trebuie sa facilitam accesul nou-nascutilor si a mamelor acestora la serviciile medicale de baza. Sa nu uitam ca 1 copil moare la fiecare 3 secunde din cauze ce ar putea fi prevenite. De aceea, vrem sa determinam implicarea reala si a autoritatilor romane in atingerea Obiectivului 4 de Dezvoltare al Mileniului. Pânã în 2015, putem sã salvãm 6 milioane de copii care mor anual din cauze ce ar putea fi prevenite”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preºedinte Executiv al Salvaþi Copiii România.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri