In primii ani de viata copilul este vulnerabil multor patologii iar carentele alimentare de asemenea prezinta efecte vizibile sau chiar grave pentru ca in aceasta persioada dezvoltarea si cresterea copilului atinge un maxim, ca aoi intensitatea proceselor sa descreasca odata cu inaintarea in varsta. In primii doi ani de viata copilul este foarte sensibil la carenta unor vitamine, obligatorie pentru micut fiind vitamina D
- abdomen destins de volum
- impingerea in jos a splinei si ficatului prin deformarea toracica
- inmuierea osului occipital
- deformatii ale oaselor craniene
- fracturi etc.

Cum se previne rahitismul?

Insuficienta vitaminei D in aceasta perioada produce rahitismul.

De asemenea inca din timpul dezvoltarii intrauterine fetusii au nevoie de vitamina D. Daca viitoarele mamici nu au un aport suficient de vitamina D, micutul va dezvolta hipocalcemie intrauterina cu o serie de consecinte negative asupra dezvoltarii organelor si posibil rahitism in copilarie.

Inca din ziua a saptea dupa nastere copilului ii trebuie administrata vitamina D sub forma de picaturi pana la varsta de 2 ani si jumatate. Doza este strict stabilita de medicul pediatric, acesta avand grija sa nu fie nici in minus, dar nici in exces sa produca osificari suplimentare si sa incetineasca cresterea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri