In 2008, Romania s-a alaturat proiectului global 1 pachet = 1 vaccin Pampers UNICEF, menit sa elimine pana in anul 2012 tetanosul neonatal. Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede vandute, Pampers a donat catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin, pentru a ajuta astfel mamele si copiii aflati la nevoie. In plus, Pampers si UNICEF au hotarat sa sustina impreuna o cauza importanta in Romania si anume imbunatatirea calitatii vietii si ingrijirii copiilor, prin implicarea in programe de ingrijire si educationale dedicate proaspetelor mame, in maternitatile din tara.

Studiile mai arata si ca femeile care alapteaza au riscuri mai reduse de diabet, cancer (ovarian sau de san) sau depresie neonatala.

Desi dureaza cateva zile, ceea ce se intampla in maternitate are un rol esential in consolidarea alaptarii si sprijinirea mamei sa continue alaptarea si dupa ce iese din spital.

Pentru toate aceste motive cu totii trebuie sa facem tot ceea ce ne sta in puteri pentru a creste cunostintele, increderea si abilitatile profesionistilor si ale mamelor, iar cel mai bun loc pentru a incepe este maternitatea.

In raportul costuri-beneficii, promovarea alaptarii si initiativa “Spital Prieten al Copilului” reprezinta cele mai eficiente interventii de sanatate publica.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri