Atunci cand bebelusul vine pe lume ar fi ideal sa aiba un spatiu al sau ci nu sa cresca in camera parintilor. Amenajarea camerei bebelusului nu este neaparat un lucru dificil, dar necesita cunoasterea unor detalii, precum si o imaginatie bogata si un spirit vesel, ca cel de copil.

Pentru ca in primii ani de viata ai micutului va veti petrece destul de mult timp in camera lui este necesar ca aceasta sa fie comoda si pentru voi. Camera bebelusului trebuie aleasa in imediata vecinatate a dormitorului vostru pentru a-l putea auzi pe micut cand plange noaptea.

Culorile camerei

Desi clasic se alege rozul pentru fetitie si albastrul pentru baietei, totusi camera bebelusului poate fi mai vesel colorata de atat. Puteti miza spre exemplu pe efectul culorilor asupra psihicului si comportamentului, alegandu-le pe cele mai indicate varstei si sexului copilului. Se recomanda culori ca albastru deschis, galben pastelat, roz, portocaliu deschis, verde deschis si chiar violet deschis. Daca doriti culori tari, se recomanda ca acestea sa fie reprezentate de mobilier sau alte elemente din camera, insa nu colorati peretii tipator fiindca vor crea o atmosfera teribil de obositoare. Puteti combina culorile asa cum considerati mai potrivit pentru camera ori puteti opta pentru tapetul colorat sau desenat, special conceput pentru copii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Ghid pentru alegerea mobilierului interior

Patutul

Patutul poate fi cu picioare reglabile si dimensiuni de asemenea reglabile. Pentru ca va creste si-l va incomoda mai tarziu, puteti evita sa cumparati patut cu carusel incorporat, il puteti achizitiona separat, astfel incat sa il dati la o parte atunci cand va fi nevoie. Piciorusele reglabile precum si grilajele mobile il vor ajuta pe micut cand va creste mai mare si va dori sa se urce singurel in patut. De asemenea trebuie sa fie spatios caci mai tarziu va inavata sa merga (in genuchi sau in picioare) si va dori sa faca aceste miscari si in patut.

Podeaua

Podeaua trebuie sa fie calduroasa, moale si usor de curatat, astfel incat bebe sa se poata plimba pe ea in voie, fara sa raceasca sau sa se murdareasca. Puteti folosi parchetul, mocheta sau variante moderne cum este pluta.

Mobilierul

Initial, in primul an si jumatate mobilierul trebuie sa fie sumar fiindca bebe se va plimba mai mult pe jos si pentru aceasta are nevoie de spatiu si de putine obstacole. In afara patutului mai puteti avea nevoie de o masa pentru infasare care poate avea cateva sertare in care sa tineti unguentele pentru pielea bebelusului, scutecele si cateva produse de igiena necesare bebelusului.

Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Caria dentară – ce este și cum se tratează

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri