Prematurul este o fiinta extrem de fragila ale carui organe si sisteme sunt extrem de imature si care trebuie ajutat sa supravietuiasca in mediul extrauterin, un mediu cel putin neprietenos, daca e sa il comparam cu uterul matern.

Creierul este inca in curs de dezvoltare si se stie acum ca nu numai evenimente nedorite antenatale sau care au loc in timpul nasterii, dar si terapiile si, uneori, la cei mai fragili prematuri si la cei mai bolnavi, chiar si manevrari de rutina, precum schimbarea scutecului, pot avea efecte negative, nu numai pe termen scurt, dar si pe termen indelungat.

Toate acestea sunt motive pentru care ingrijirea si terapia prematurului si a nou-nascutului la termen bolnav nu e doar stiinta si meserie ci, in mainile cuiva pasionat, devine o arta.

Ecaterina Olariu
Medic Neonatolog
Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu

Sursa: Comunicat de presa


Addicted Traveler & Storyteller. Wine Adventurer. A descoperit călătoriile încă din copilărie, iar vinul după 30 de ani. Le-a îmbinat pe amandoua și, după o carieră de 14 ani în industria de turism dintre care 7 pe...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri