Care era primul tau instinct cand erai mica si te loveai, te simteai singura sau iti era frica? Plangeai. Dar ca sa iti alini suferinta ce faceai? a) iti luai jucaria preferata in brate b) te luai singura in brate c) iti chemai unul din parinti sa vina sa te ia in brate

Acest “tratament prin atingere” incurajeaza interactiunea, alintul si formarea de legaturi emotionale puternice intre parinti si copiii care altfel ar fi fost obligati sa stea in incubator pentru cateva saptamani, fara sa ia contact cu cei care le-au dat viata. Beneficiile psihologice si emotionale ale acestei practici (atat pentru parinti, cat si pentru prunc) sunt evidente. Reactiile din ambele parti sustin teoria medicala conform careia “ingrijirea de tip cangur” este cel mai bun lucru care i se poate intampla unui bebelus nascut prematur.

Ce vindeca?

“Ingrijirea de tip cangur” echilibreaza temperatura nou-nascutului, bataile inimii, respiratia, cresterea in greutate si reduce infectiile. Mai mult, studiile sugereaza faptul ca bebelusii care au beneficiat de un astfel de “tratament” si-au imbunatatit dezvoltarea cognitiva, functiile motorii si rezista mai bine la durere. Tehnica este o interventie care face minuni si in cazul colicilor. Nu in ultimul rand, acest mod de ingrijire promoveaza alaptarea si imbunatateste legatura dintre mama si copil.

In concluzie, fie ca esti mama, tatal, sora, verisoara, prietena sau asistenta unui nou-nascut, tine-l la piept macar pentru 5 minute. Ziua amandurora va fi mai frumoasa!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri