ghid pentru o viaţă împlinită

Achizitie de lapte praf pentru bebelusi

Directiile de sanatate publica vor primi, in perioada urmatoarea, fonduri pentru a demara achizitia de lapte praf la nivel local.

lapte prafIn acest an, s-a hotarat ca produsul sa fie distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu varste cuprinse intre 0 si 12 luni ale caror mame prezinta contraindicatii ale alaptarii (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, casexie, septicemie, boli psihice grave, scleroza in placi, insuficienta renala sau cardiaca, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoza, mama infectata cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).

In plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale caror mame au decedat si copiii institutionalizati sau dati in plasament.

Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca si pana in prezent, pe reteta, de catre medicul de familie.

La sfarsitul anului 2010, la nivelul national exista un stoc de 200 000 kg lapte praf, cantitate suficienta pentru o perioada medie de cel putin 4 luni. Pana la demararea noilor achizitii, Ministerul Sanatatii va redistribui cantitatile excedentare de lapte praf de la nivelul unor directii de sanatate publica la cele care au epuizat stocurile.


Sursa: Comunicat de presa Ministerul Sanatatii

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Achizitie de lapte praf pentru bebelusi.


achizitie de lapte praf pentru bebelusi (1 comentariu, 372 vizualizari)
ministerul sanatatii nu pomeneste de categoria de mamici care de la mama natura nu au lapte la san. ele nu au dreptul sa beneficieze de acest lapte gratuit?

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.