A fi mofturos la mancare in timpul copilariei este una din atributiile specifice copiilor. Toti sunt asa, sau cel putin majoritatea. Si este oarecum normal. Pana la varsta de un an, greutatea copiilor aproape ca se tripleaza fata de momentul nasterii, iar dezvoltarea lor ulterioara se face mai lent.

 


Iata cateva metode educative pentru mofturosul la mancare:

 

10 Metode educative pentru mofturosul la mancare
Programul de masa

 


Incearcati sa invatati copilul sa manance la aceleasi ore zilnic. El va stii cand va veni timpul sa manance si se va avea timp sa se linisteasca de la joaca. El se va obisnui asa si isi va pastra acest ritm. Faceti din masa o traditie: spalatul mainilor, aranjatul mesei, aranjatul preparatelor in farfurii etc.

 


Nu il fortati sa manance ceea ce nu place

 


De multe ori, copiilor nu le va fi foarte foame, asa ca nu e bine sa fie fortat sa manance sau, mai rau, mituit. Cu cat mai mult il veti obliga sa manance, cu atat va dispretui mancatul si mai mult. Solutia este sa ii dati o portie mica pentru a nu-l coplesi. Aceasta este o varianta buna si pentru a-l determina pe el sa ceara mai multa mancare daca are nevoie. A face din masa o experienta placuta va ajuta foarte mult.

 


Cereti ajutorul copilului