23 Martie 2012 publicat în Copil 1 share-uri

La Muzeul Taranului Roman ne putem bucura de prima expozitie care face parte din proiectul Muzeul virtual al Copilariei: Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh.

In cazul in care nu stiati inca, la Muzeul Taranului Roman se desfasoara proiectul “Copilaria. Ramasite si patrimoniu”, prin care putem urmari si participa la realizarea unui muzeu virtual al copilariei, adica la acel loc pe care si adultii si copiii il vor iubi pentru ca aduce in prin plan cea mai frumoasa si fericita perioada din viaTa unui om.

Dinspre duhuri spre Duh

De curand a avut loc venisajul primei expozitii din cadrul acestui proiect. Este vorba despre expozitia numita Ivirea. Dinspre duhuri spre Duh.

De la intrebarea de unde vin copiii? pana la ce se petrece cu ei dupa moarte, de la practici magice de intampinare si menire pana la ceremonia botezului, de la cautari incitante – cum ar fi cea a unui echivalent rural al biberonului, pana la descoperiri nesperate – cum ar fi cele cateva vechi marturii de botez boieresc-urbane, parcursul expozitiei va fi cu siguranta palpitant, atat pentru copii (care se vor bucura si de un atelier surpriza), cat si pentru parinti, educatori, etnologi si bunici.

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri