30 Martie 2012 publicat în Copil 5 share-uri

Nu pedeapsa este solutia la orice face copilul si nu e ok din punctul de vedere al parintilor.

Incep cu o imagine de care m-am lovit zilele trecute: eram intr-o cafenea si langa masa la care stateam era o familie cu doi copii. Cei mici se jucau, iar mama unui dintre ei i-a spus sa se opreasca. Dupa ce a repetat asta de vreo 3 ori a decis ca cea mai buna solutie este sa-l puna la colt pe cel mic. Nu ma intelegeti gresit: nu judec pe nimeni, dar ma gandeam doar ca ar fi fost mai bine ca in loc sa-l lase la coltul camerei din cafenea timp de vreo 10 minute totul s-ar fi rezolvat mai bine pentru amandoi printr-o discutie, nu?

Pedeapsa o vad ca pe o solutie atunci cand cineva face un lucru rau intentionat si zau ca cei mici nu se incadreaza in asta niciodata. Va si povesteam acum cateva zile despre faptul ca pedeapsa nu-i invata pe cei mici sa fie responsabili.

Cum putem ghida copii fara a-i pedepsi?

  • Controlul emotiilor! Daca parintii nu-si controleaza emotiile, nici copiii nu vor reusi sa o faca. Adultii sunt modele pentru cei mici. Piticii se comporta fix cum vad ca se comporta ceilalti din jurul lor. E normal sa te enervezi si sa fii suparat, dar ia o gura de aer, linisteste-te si apoi actioneaza.
  • Episodul: energie maxima! Atunci cand cei mici fug dintr-o parte in alta si sunt plini de energie nu aud ce se petrece pe langa ei, daca fix in acest moment incepi sa le explici ce si cum, atunci nu vei avea parte deloc de atentia lor. In schimb, exista si momente (seara cand le cititi povesti de exemplu) cand copiii sunt ochi si urechi si puteti vorbi cu ei in liniste. Acelasi lucru este valabil si atunci cand piticii sunt suparati. Ca si adultii ei au nevoie de o perioada (mai lunga sau mai scurta) pentru a se linisti si pentru a intelege ce vor adultii de la ei.

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi mai multe informatii despre tine si familia ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri