6 Boli pe care copilul le poate capata de Pasti


Copiii sunt pofticiosi si nu stiu ce e bine si ce e rau pentru ei, asa ca devine datorita parintelui de a avea grija de sanatatea lor si de respectarea unor reguli alimentare atunci cand vine vorba despre masa de Paste. Iata cateva boli pe care un copil le poate face din cauza produselor de Pasti si cum pot fi ele evitate.

 

Intoxicatiile alimentare


Intoxicatia alimentara este cauzata, in general, de consumul unor alimente sau bauturi contaminate cu bacterii. Aceste intoxicatii se manifesta prin:

 

     crampe abdominale,  voma,  stare de greata,  diaree,  dureri musculare,  dureri de cap si apar in 48 de ore de la consumarea alimentului infestat si dureaza o zi sau doua ori cateva zile in cazuri severe.

 

 

Cele mai comune intoxicatii alimentare sunt cauzate de Salmonella, E. Coli si bacteria Campylobacter. In cazul in care copilul are febra mai mare de 38 de grade, daca vomita des, daca are dureri abdominale, sange in scaun sau in voma, atunci e cazul sa mergeti cu copilul de urgenta la doctor. Aceste intoxicatii pot fi evitate prin cumpararea alimentelor din spatii avizate, prin spalarea minutioasa a legumelor, fructelor si a ale oualelor inainte de consumare si prin pastrarea lor in conditii propice (de exemplu ouale fierte nu se tin afara, ci in frigider si nu se consuma in mai mult de cateva zile de la fierbere).

 

Intoxicatia cu oua


Ouale rosii sunt unul din principalele alimente pe care le servim cu ocazia sarbatorilor pascale. Galbenusul este foarte bun si hranitor insa consumat in exces, el va poate provoca indigestie. De asemenea, ouale pot fi cauza intoxicatiilor.


Simptomatologia infectiei cu ou este asemanatoare celei alimentare: