Nu-i asa ca de multe ori ati vrea ca cei mici sa se poata exprima cat mai clar si sa va spuna exact ce-i supara? Fara sa tipe sau, atunci cand mai cresc, sa spuna cuvinte pe care nici ei nu le cred, dar le spun doar pentru ca sunt furiosi? Atunci cand copiii nu sunt cuminti nu o fac pentru a va scoate din sarite sau a va supara, ci pentru ca ei NU pot sa-si exteriorizeze sentimentele si nu gaseasc alta modalitate prin care sa faca asta decat printr-un comportament iesit din comun.


Cum poti oare sa ii ajuti pe cei mici sa-ti explice prin ce trec? Joaca-te atunci cand poti, plangi atunci cand trebuie.

 

O dam in joaca

 

Rasul descarca aceeasi “cantitate” de anxietate pe care o descarca si plansul, numai ca atunci cand te joci si razi e mult mai distactiv…


Cateodata, oricat de suparat ar fi cel mic, daca-i spui o gluma sau daca pur si simplu te pui pe tine intr-o situatie mai putin incomoda astfel incat sa-l faci sa rada totul o sa dispara, cel putin pentru moment, pana atunci cand veti discuta pe larg despe ce il supara si veti afla cu adevarat cauza problemei.

 

Cititi tot articolul pe UrbanKid.ro

 

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe articole despre copii.