2 Siguranta
Pentru dezvoltarea inteligentei unui copil siguranta joaca un rol esential. Copilul nu poate invata nimic daca mediul in care traieste este ostil si nesigur.
Teama, amenintarea, neincrederea blocheaza conexiunile neuronale si copilul va invata cu greu sa comunice si sa vorbeasca.
Stresul negativ sau distresul adus de emotiile negative afecteaza structurile din hipocamp, astfel incat IQ copilului va fi sub nivelul normal si personalitatea lui va fi influentata inspre agresivitate sau pasivitate.
3 Experientele
Creierul copilului invata cel mai bine “din experienta” si se dezvolta cel mai mult in urma experientelor diverse. Povestea cu “drobul de sare” este cat se poate de adevarata.
Daca va veti teme sa lasati copilul “sa exploreze” mediul inconjurator, IQ lui, (inteligenta) se va dezvolta insuficient.
Creierul nu va face conexiuni noi, comparatii, nu va putea sa isi “extinda” retelele complexe neuronale. Aveti grija de copil, dar nu exagerati, daca doriti un copil inteligent.
Dati-i cat mai multe sarcini, in care sa-si foloseasca mintea, sa aranjeze obiecte, sa deseneze, sa faca sport, intr-un cuvant orice presupune o activitate.
Obiceiul de a lasa copilul cu orele in fata televizorului nu ii asigura dezvoltarea inteligentei motrice si adaptative. Aceasta se dezvolta din interxconexiunile cu lumea reala si nu cu o lume virtuala.
sursa foto:sxc.hu
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.