3 Septembrie 2012 publicat în Copil 65 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Inteligenta copilului sau IQ poate fi antrenata si dezvoltata inca de la varste mici si nu inceteaza niciodata, de-alungul vietii. Inteligenta este un proces activ si creierul isi dezvolta conexiuni pe tot parcursul vietii.

2 Siguranta

Pentru dezvoltarea inteligentei unui copil siguranta joaca un rol esential. Copilul nu poate invata nimic daca mediul in care traieste este ostil si nesigur.

Teama, amenintarea, neincrederea blocheaza conexiunile neuronale si copilul va invata cu greu sa comunice si sa vorbeasca.

Stresul negativ sau distresul adus de emotiile negative afecteaza structurile din hipocamp, astfel incat IQ copilului va fi sub nivelul normal si personalitatea lui va fi influentata inspre agresivitate sau pasivitate.

3 Experientele

Creierul copilului invata cel mai bine “din experienta” si se dezvolta cel mai mult in urma experientelor diverse. Povestea cu “drobul de sare” este cat se poate de adevarata.

Daca va veti teme sa lasati copilul “sa exploreze” mediul inconjurator, IQ lui, (inteligenta) se va dezvolta insuficient.

Creierul nu va face conexiuni noi, comparatii, nu va putea sa isi “extinda” retelele complexe neuronale. Aveti grija de copil, dar nu exagerati, daca doriti un copil inteligent.

Dati-i cat mai multe sarcini, in care sa-si foloseasca mintea, sa aranjeze obiecte, sa deseneze, sa faca sport, intr-un cuvant orice presupune o activitate.

Obiceiul de a lasa copilul cu orele in fata televizorului nu ii asigura dezvoltarea inteligentei motrice si adaptative. Aceasta se dezvolta din interxconexiunile cu lumea reala si nu cu o lume virtuala.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri