3 Bauturi racoritoare
Sucurile carbogazoase contin zahar in exces care va solicita functia pancreatica a copilului, ducand la dereglari de metabolism.Alaturi de zahar si indulcitori, contin foarte multi coloranti/E-uri adesea nespecificate pe eticheta: E 123, E 131, E 142.
4 Conserve/ preparate instant
Conservele sau preparatele instant contin E-uri nocive: E 211(benzoat de sodiu), E 330(reglator de aciditate), E 621(glutamat de sodiu)-potentator de gust si cantitati excesive de conservanti, mai ales sare.
Preparatele instant contin deasemenea foarte multe grasimi saturate, care cresc colesterolul “rau”.
5 Branzeturi
Din nefericire multe branzeturi din comert pot contine E-uri periculoase precum: E 330, E 239, E 338, E 339. Se recomanda evitarea indeosebi a branzeturilor topite sau afumate care contin E-uri cancerigene.
Iaurturile trebuie sa aiba un termen de valabilitate cat mai scurt (maxim o luna) si nu trebuie sa fie “de fructe” datorita multiplilor coloranti si potentatori de gust.
6 Paine
Produsele de panificatie contin adesea afanatori, stabilizatori, agenti de crestere si conservanti care fac din aceste produse alimente nesanatoase pentru hrana copiilor.
Dintre E-urile intalnite in produsele de panificatie amintim: E 330(reglator de aciditate), E 300(acid ascorbic), E 341 (afanator si reglator de aciditate), E 450 (agent de crestere), stabilizatorii: E 471 (mono si digliceride ale acizilor grasi), E 472, E 482.
sursa foto:sxc.hu
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară