10 Septembrie 2012 publicat în Copil 89 share-uri

Parintii trebuie sa aiba grija ca dieta copiilor sa fie lipsita de acele alimente care ii pot imbolnavi.

3 Bauturi racoritoare

Sucurile carbogazoase contin zahar in exces care va solicita functia pancreatica a copilului, ducand la dereglari de metabolism.

Alaturi de zahar si indulcitori, contin foarte multi coloranti/E-uri adesea nespecificate pe eticheta: E 123, E 131, E 142.

4 Conserve/ preparate instant

Conservele sau preparatele instant contin E-uri nocive: E 211(benzoat de sodiu), E 330(reglator de aciditate), E 621(glutamat de sodiu)-potentator de gust si cantitati excesive de conservanti, mai ales sare.

Preparatele instant contin deasemenea foarte multe grasimi saturate, care cresc colesterolul “rau”.

5 Branzeturi

Din nefericire multe branzeturi din comert pot contine E-uri periculoase precum: E 330, E 239, E 338, E 339. Se recomanda evitarea indeosebi a branzeturilor topite sau afumate care contin E-uri cancerigene.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Iaurturile trebuie sa aiba un termen de valabilitate cat mai scurt (maxim o luna) si nu trebuie sa fie “de fructe” datorita multiplilor coloranti si potentatori de gust.

6 Paine

Produsele de panificatie contin adesea afanatori, stabilizatori, agenti de crestere si conservanti care fac din aceste produse alimente nesanatoase pentru hrana copiilor.

Dintre E-urile intalnite in produsele de panificatie amintim: E 330(reglator de aciditate), E 300(acid ascorbic), E 341 (afanator si reglator de aciditate), E 450 (agent de crestere), stabilizatorii: E 471 (mono si digliceride ale acizilor grasi), E 472, E 482.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri