3 Bauturi racoritoare
Sucurile carbogazoase contin zahar in exces care va solicita functia pancreatica a copilului, ducand la dereglari de metabolism.Alaturi de zahar si indulcitori, contin foarte multi coloranti/E-uri adesea nespecificate pe eticheta: E 123, E 131, E 142.
4 Conserve/ preparate instant
Conservele sau preparatele instant contin E-uri nocive: E 211(benzoat de sodiu), E 330(reglator de aciditate), E 621(glutamat de sodiu)-potentator de gust si cantitati excesive de conservanti, mai ales sare.
Preparatele instant contin deasemenea foarte multe grasimi saturate, care cresc colesterolul “rau”.
5 Branzeturi
Din nefericire multe branzeturi din comert pot contine E-uri periculoase precum: E 330, E 239, E 338, E 339. Se recomanda evitarea indeosebi a branzeturilor topite sau afumate care contin E-uri cancerigene.
Iaurturile trebuie sa aiba un termen de valabilitate cat mai scurt (maxim o luna) si nu trebuie sa fie “de fructe” datorita multiplilor coloranti si potentatori de gust.
6 Paine
Produsele de panificatie contin adesea afanatori, stabilizatori, agenti de crestere si conservanti care fac din aceste produse alimente nesanatoase pentru hrana copiilor.
Dintre E-urile intalnite in produsele de panificatie amintim: E 330(reglator de aciditate), E 300(acid ascorbic), E 341 (afanator si reglator de aciditate), E 450 (agent de crestere), stabilizatorii: E 471 (mono si digliceride ale acizilor grasi), E 472, E 482.
sursa foto:sxc.hu
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV