Cauze ce pot determina lipsa poftei de mancare la copii!   1 Anorexia nervoasa

 

Anorexia nervoasa apare de obicei la adolescenti, dar si la copii, indeosebi la fetite, fiind o tulburare de comportament alimentar, caracterizata prin refuzul alimentatiei sau o alimentatie insuficienta, ca urmare a unei pareri gresite legate de propria greutate.

 

 

Aceste persoane se considera supraponderale in conditiile in care greutatea lor este sub nivelul normal.

Parintii pot ajuta copiii daca:
 

    le cultiva o imagine pozitiva despre sine mentin un mediu familial afectuos, fara conflicte si certuri petrec cat mai mult timp alaturi de copii,in diverse activitati constructive: citit, plimbari, jocuri mesele se iau in familie si nu se sare peste mese, alcatuindu-se un program regulat al meselor zilnice parintii nu forteaza copilul sa manance mai mult decat doreste parintii incurajeaza copilul sa-si exprime sentimentele, sa fie spontan si deschis, fara a-l tine sub o “disciplina” si autoritate exemplare.

 

Anorexia poate insoti alte tulburari psihice si comportamentale precum anxietatea, depresia sau consumul de droguri.

 

2 Gastroenterite

 

 

 

Gastroenteritele sunt afectiuni frecvente la copii, provocate de obicei de o infectie virala sau bacteriana, care produce inflamatia tractului digestiv. Simptomele cele mai frecvente sunt: greata, voma si diaree.

 

La acestea se pot adauga:dureri/crampe abdominale, febra si lipsa poftei de mancare. Tratamentul este simptomatic (hidratare, odihna, dieta de crutare:supe de legume, orez, biscuiti din cereale, antipiretice) sau antibiotice in cazul infectiilor bacteriene cu Salmonella, Shigella, E.Coli.

 

sursa foto:shutterstock