Comunicat de presa
Conform rezultatelor unui studiu realizat de Ideaplus Insight privind achizitia de produse bio, 43,29% dintre respondenti doresc sa gaseasca o varietate mai mare de produse bio romanesti.
Dulciurile ecologice au intrat recent pe piața pentru a satisface pofta consumatorilor care doresc sa evite produsele chimice sintetice. Practic, producatorii s-au intors la vechile retete si dau culoare produselor dulci cu sucuri din fructe sau legume.
Excesul de glucide rafinate, grasimi si aditivi alimentari din produsele rafinate dau micutului doar dependenta si nu ii ofera niciun fel de nutrienti.
In schimb, dulciurile bio sunt acele produse care au la baza zahar nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate si care in general nu contin niciun fel de aditivi alimentari, nici un fel de arome, substante chimice ori nocive pentru organism.
Ce contine o ciocolata bio
Concret, o ciocolata facuta din ingrediente naturale poate contine unt de cacao, lapte praf integral, zahar de trestie brut, vanilie de bourbon, lecitina din floarea soarelui. Dupa preferinte, aceste produse pot avea si stafide, alune, nuci sau arahide. Fiecare produs poate contine urme din toate tipurile de nuci si grau, iar ingredientele sunt obtinute din culturi controlate organic.
Gama de dulciuri bio se afla in plina expansiune, iar pe langa ciocolata se mai gasesc si acadele, batoane, bomboane sau caramele. Insa, este foarte important sa nu confundam produsele bio cu cele dietetice. Deci, dulciurile bio/organice nu contin conservanti, si daca contin acestia sunt naturali. Pentru cele fara conservanti este foarte important sa stim ca ele nu rezista o vesnicie. Tocmai de aceea, ar fi bine sa le consumam in maximum doua zile.