comunicat de presa

  Invata-l sa colecteze selectiv deseurile!

 

     Hartia si cartonul in containerul albastru: cutia de carton de la pantofii cei noi, pungile de hartie, cutia de carton de la jocuri sau bomboane, ambalajul de la ciocolata, ambalajele de la dulciuri, recipientele din carton de la lapte sau sucuri naturale

 

     Plasticul si metalul in containerul galben: PET-urile de la bauturile racoritoare, pungile de plastic, caserolele de plastic in care ii depozitezi mancarea, dozele de suc, ambalajele din plastic ale rechizitelor

 

    Sticla in containerul verde: sticlele, borcanele

 

Pont: Din reciclarea lor puteti realiza produse noi, precum tricouri, pixuri, spite de bicicleta, haine, pe care le poate chiar personaliza.


Invata-l importanta reciclarii si dezvolta-i creativitatea!

 

Explica-i ca deseurile de ambalaje nu sunt gunoi, ele sunt produse valoroase, care numai depuse separat de gunoiul menajer (deci necontaminate), vor putea fi transformate in alte produse.

Arata-i cum deseurile pot fi transformate in produse noi chiar la voi acasa: PET-ul poate deveni suport pentru pixuri si creioane (pictat sau ornamentat cu diverse materiale), sticla poate fi pictata cu orarul micutului tau, in timp ce cutia de la crema de fata poate fi transformata in suport pentru agrafele de scoala.

Mai mult decat atat, indeamna-l sa foloseasca piese ale jucariilor vechi pentru a realiza altele noi, pe care apoi sa le doneze, astfel invatandu-l sa fie generos cu persoanele nevoiase.

Pont: confectionati impreuna o paturica, din suveniruri sau poze vechi! In acest fel, ii explici intr-un mod creativ ce inseamna reciclarea, aratandu-i ca amintirile pot fi pastrate si in alt mod decat in albumul foto.


Petrece mai mult timp cu copilul tau in aer liber

 

Gaseste-i cat mai multe jocuri creative in aer liber si explorati impreuna natura. Profita de fiecare moment pentru a-i explica cat este de important sa avem grija de mediu, pentru o viata sanatoasa:

    Lasa-l sa se joace in curte, indiferent daca se murdareste. Poti face exceptii si sa te implici si tu in jocurile lui, explicandu-i ce are de oferit natura  Construiti impreuna o casa in copac, unde sa-l incurajezi sa petreaca cat mai mult timp Fiti exploratori si plecati in cautarea unor poteci secrete prin padure! Strangeti gunoiul lasat in locurile publice si explica-i cum functioneaza ciclul resurselor naturale si unde ajunge gunoiul pe care il aruncam Arata-i secretele gradinaritului si lasa-i o bucatica de teren in care sa planteze ce isi doreste el. Vei fi surprinsa de imaginatia lui.

Pont: Plantati un copac impreuna si explica-i cum contribuie acesta la improspatarea aerului.