In total, in primele 11 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras 2.484.000 euro.

Comunicat de presa

Salvati Copiii Romania organizeaza, pentru al doisprezecelea an consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun, eveniment de strangere de fonduri in vederea facilitarii accesului la educatie al copiilor din medii sociale vulnerabile. Gala va avea loc pe 6 decembrie, la Hotel Radisson Blu Bucuresti, ora 19.

In total, in primele 11 editii ale Festivalului Brazilor de Craciun s-au stras 2.484.000 euro. Toti acesti bani au fost folositi pentru reintegrarea scolara a copiilor care muncesc, facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar pentru 16.200 de copii din comunitatile sarace. Familiile lor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania.

Editia de anul acesta isi propune colectarea de fonduri pentru cei 2.500 de copii deja cuprinsi in programele de Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Criza economica impinge tot mai multi copii catre pragul de risc de saracie si marginalizare sociala. In 2011, 49,1% dintre copiii romani se aflau in aceasta zona de risc, in crestere fata de anul 2010, cand se inregistrau 48,7% . Ingrijorator este faptul ca 25,5% dintre copiii romani traiesc deja in saracie. Astfel, tara noastra se afla pe primul loc, cu cel mai mare procentaj al copiilor saraci, urmata fiind de SUA (23,1%), Letonia (18,7%) si Bulgaria (17,8) .

10% dintre copiii intre 0 si 17 ani din Romania traiesc in gospodarii fara nicio persoana care sa aiba un loc de munca. De asemenea, 362.062 copii intre 3 si 17 ani nu sunt integrati in sistemul de invatamant (prescolar, general, liceal sau scoala profesionala) .

“In acest context economic dificil, responsabilitatea sociala este vitala pentru imbunatatirea situatiei miilor de copii fara acces la educatie. Ne bucuram ca editia din acest an aduce nume noi atat in randurile designerilor, cat si ale sponsorilor si avem sansa sa oferim, printr-un efort comun, dreptul la educatie unui numar mai mare de copii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Celebrul tenorul italian, Alessandro Safina revine pe scena Salii Palatului din Bucuresti cu un concert memorabil! Un Palat „doar pentru artă”, deschis pe timp de zi și de noapte, în inima Bucureștiului Summer in the City prezintă Robbie Williams și Sam Smith la București!

Wilhelmina Arz, Lena Criveanu, Venera Arapu, Stephan Pelger, Alexandru & Mihnea Ghildus, Ana Wagner, Cristian Samfira, Mihaela Glavan, Carmen Ormenisan, Kristina Dragomir, Rita Muresan, Ioan Nemtoi, Agnes Toma, Doina Levintza se numara printre cei care au fost invitati sa se implice in acest eveniment. Fiecare dintre ei va crea un brad dedicat acestei ocazii, urmand ca fondurile adunate in urma licitatiei brazilor sa fie folosite pentru proiectele derulate de Salvati Copiii Romania.

Agnes Keszeg, cunoscut ilustrator si designer de papusi, s-a alaturat editiei din acest an a festivalului. Toate materialele grafice si ilustratiile necesare evenimentului vor purta semnatura sa.

Companiile care s-au alaturat deja proiectului din acest an sunt: Banca Comerciala Romana, Renovatio, Carrefour, EDPR, Porsche, UPC, Oscar Downstream, Lemet, Banca Romaneasca, Apa Nova, Radisson BLU, Perrier.

Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv DJ-UL NR 1 AL LUMII, MARTIN GARRIX REVINE LA UNTOLD DAVID GUETTA, ALESSO, KSHMR ȘI SALVATORE GANACCI VIN LA UNTOLD 2023

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala activa in domeniul promovarii drepturilor copilului din 1990. In cei 22 de ani activitate, peste 750.000 de copii au beneficiat de programele organizatiei.

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Kidz pentru a primi mai multe informatii despre parinti si copii..


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri