16 Noiembrie 2012 publicat în Copil 24 share-uri

Gesturile copiilor pot fi un limbaj graitor pentru parinti, daca sunt corect interpretate. Sa descifram "limbajul semnelor", semnificatia pentru unele din cele mai banale gesturi.

7 Atingerea nasului

Atingerea usoara a nasului este un semn ca micutul poate minti. Totusi, nu-l considerati imediat un mic Pinochio, deoarece atingerea nasului mai poate fi si un semn de respingere sau indoiala.

8 Frecarea unui ochi

Atingerea sau frecarea unui ochi este un semn de neincredere si indoiala.

9 Mainile la spate

Daca un copil se afiseaza cu mainile unite la spate, este un gest care poate avea mai multe semnificatii:

  • Teama, neliniste
  • Furie, suparare
  • Frustrare

10 Aplecarea capului intr-o parte

Daca cel mic te asculta si are capul aplecat intr-o parte, este un semn ca il intereseaza ceea ce i se prezinta. Aplecarea capului intr-o parte este si un semn de supunere.

11 Barbia in piept

Cand copilul priveste "pe sub ochi", avand barbia in piept, arata o atitudine negativa, de agresivitate sau dezaprobare.

Se poate combina cu gestul incrucisarii bratelor, exprimand prin cele doua gesturi: "nu sunt de acord" , "refuz!".

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Bacalaureat 2023. Perioada de înscriere la examen, prelungită cu cinci zile

12 “Ascunderea” capului intre umeri

Daca cel mic nu a fost speriat de un zgomot de proportii, ascunderea capului prin ridicarea umerilor, este un semn care “cere iertare”, deoarece, subconstient, el se simte "vinovat" pentru un anumit lucru.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri