7 Ianuarie 2013 publicat în Copil 68 share-uri

Cu ocazia sarbatorii Sfantului Ioan Botezatorul , ne-am amintit semnificatia numelui Ioan/Ioana, dar si semnificatia celor mai frecvente prenume folosite in 2012.

Semnificatia numelui Elena

Elena este un nume grec ce inseamna “raza de soare”.

Nume derivate: Eleonora, Nora

Semnificatia numelui Andreea/Andrei

Provine la Andreas, nume masculin grecesc care inseamna “razboinic , curajos, luptator“. Numele are la origine cuvantul grecesc “andreia” care semnifica “barbatie, curaj”.

Numele Andrei, spre deosebire de fete, ocupa primul loc in randul prenumelor masculine cel mai frecvent alese de romani in 2012.

Pe locul 2 in ceea ce priveste prenumele masculine, romanii au preferat in 2012 varianta David (5.235), pe locul 3, Alexandru (4.822), iar pe locul 4, Gabriel (3.386).

Semnificatia numelui David

Originea cuvantului provine din ebraica si inseamna – “de iubit”.

Semnificatia numelui Alexandru

Provine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna “protector al barbatilor / al oamenilor” si este format din cuvintele "alexo" care inseamna a apara, a proteja si "andros" care inseamna barbat, om.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Nume derivate: Alecu, Lixandru, Lisandru, Sandu, Alexandrina, Ducu

sursa foto: sxc.hu; shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri