Metode naturale pentru cresterea imunitatii


 

1 Vitamina A


Un nivel scazut al acestei vitamine se coreleaza cu o frecventa crescuta a infectiilor in gat, sinusuri si urechi.
 

Surse naturale, din care copiii pot prelua vitamina A:

 

    Lapte batut Galbenus de ou Peste si suplimente cu ulei de peste Ficat

 

 

Beta-carotenul din fructele si legumele galbene si portocalii, in stare cruda:

 

    morcovi dovleac cartofi dulci rosii ardei gras legume cu frunze verzi (spanacul, broccoli, varza) portocale caise piersici pepene galben mango, papaya ulei de catina


 

2 Vitamina C


Vitamina C stimuleaza productia anumitor anticorpi si are efecte antioxidante puternice, intarind celulele organismului in lupta cu microbii.


Sursele bogate in vitamina C:


 

    Macese Catina Fructe de padure: mure, coacaze, fragi, capsuni afine Mere Rodii Citrice (grapefruit, lamai, mandarine,portocale) Kiwi Crucifere: broccoli, varza , varza de Bruxelles, conopida Patrunjel Ardei gras Salata verde Spanac
     

 

  3 Vitamina D


Cercetarile au aratat ca persoanele care consuma vitamina D in sezonul rece sunt mai protejate impotriva virozelor, deoarece vitamin D creste puterea de aparare a sistemului imunitar.

 

 sursa foto: shutterstock