Comunicat de presa

Principalele motive pentru care dansul este indicat copiilor Dezvoltarea scheletului, a musculaturii si a posturii

“Un instructor trebuie sa ghideze atent miscarile copilului, astfel incat micutul sa le efectueze intr-o pozitie corecta si favorabila a corpului, pentru a evita formarea obiceiurilor posturale vicioase. Copiii isi modifica scheletul si musculatura pe masura ce cresc, de aceea o educatie motrica, corecta va duce la o dezvoltare armonioasa si sanatoasa.” – ne marturiseste Alina Dibu, Instructor Madness Dance.


“Fiecare curs incepe cu exercitii de incalzire a tuturor segmentelor corpului, atat miscari generale, cat si focalizate – acestea din urma fiind cele mai importante. Daca micutii se misca haotic, needucat, risca sa isi formeze musculatura pe o postura incorecta, ceea ce va duce la fixarea acelei posturi anormale sau acelui obicei vicios, cu efecte negative asupra sanatatii mai tarziu.”, completeaza Alina.


Prin exercitii fizice corecte, dar si prin dans, se poate corecta o gama larga de anomalii posturale si nu numai, precum:
- pozitia vicioasa a coloanei vertebrale (cifoze, scolioze, lombalgii etc.) - aici atragem atentia si asupra copiilor cu hiperlaxitate articulara congenitala, acestia fiind cei mai expusi riscului de anomalii ale posturii coloanei vertebale.
- tulburarile de echilibru;
- tulburarile de tonus muscular etc.

 

 Foto1, Foto2 - flockr.com