Pentru a evita contaminarea cu micoze, obligati-l pe cel mic sa poarte intotdeauna papuci cand se plimba pe marginea piscinei sau merge la toaleta, iar dupa plecarea de la strand, ar fi bine sa folositi spray-uri anti-micotice.
• Pitiriazisul este o alta afectiune dermatologica pe care copilul o poate capata de la piscina, fie prin contactul cu apa, fie prin utilizarea sezlongului fara prosop. Pitiriazisul se caracterizeaza prin aparitia unor pete cafenii pe suprafata pielii, localizate, in special, in zona abdomenului.
Pentru a preveni aparitia pitiriazisului, acoperiti intotdeauna sezolongul celui mic cu un prosop si folositi un altul cu care sa ii stergeti pielea. In plus, imediat ce ajungeti acasa, copilului trebuie sa i se faca baie si sa i se dezinfecteze extremitatile cu o solutie pe baza de iod.
• Conjunctivitele de bazin sunt afectiuni oculare si se manifesta prin inrosirea ochilor, senzatii de mancarime si de durere, umflarea si inflamarea pleoapelor, lacrimare excesiva si secretie conjunctivala purulenta.
Pentru a evita contaminarea celui mic cu conjunctivita, ar fi bine sa il sfatuiti sa nu intre cu capul in apa sau, in caz contrar, sa foloseasca ochelari de inot.
• Otita de piscina este o patologie a urechii, provocata de o ciuperca microscopica ce se gaseste in apa piscinelor. Otita de piscina se manifesta prin dureri accentuate si senzatie de ureche infundata.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?