Pentru a evita contaminarea cu micoze, obligati-l pe cel mic sa poarte intotdeauna papuci cand se plimba pe marginea piscinei sau merge la toaleta, iar dupa plecarea de la strand, ar fi bine sa folositi spray-uri anti-micotice.
• Pitiriazisul este o alta afectiune dermatologica pe care copilul o poate capata de la piscina, fie prin contactul cu apa, fie prin utilizarea sezlongului fara prosop. Pitiriazisul se caracterizeaza prin aparitia unor pete cafenii pe suprafata pielii, localizate, in special, in zona abdomenului.
Pentru a preveni aparitia pitiriazisului, acoperiti intotdeauna sezolongul celui mic cu un prosop si folositi un altul cu care sa ii stergeti pielea. In plus, imediat ce ajungeti acasa, copilului trebuie sa i se faca baie si sa i se dezinfecteze extremitatile cu o solutie pe baza de iod.
• Conjunctivitele de bazin sunt afectiuni oculare si se manifesta prin inrosirea ochilor, senzatii de mancarime si de durere, umflarea si inflamarea pleoapelor, lacrimare excesiva si secretie conjunctivala purulenta.
Pentru a evita contaminarea celui mic cu conjunctivita, ar fi bine sa il sfatuiti sa nu intre cu capul in apa sau, in caz contrar, sa foloseasca ochelari de inot.
• Otita de piscina este o patologie a urechii, provocata de o ciuperca microscopica ce se gaseste in apa piscinelor. Otita de piscina se manifesta prin dureri accentuate si senzatie de ureche infundata.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară