1 / 6

Scandinavia

In multe parti ale lumii, fie nu exista Mos Craciun, fie el este acompaniat de diferite personaje desprinse din legende superbe.

In Scandinavia, piticii "Tomte" nu aveau la inceput infatisari omenesti, ei trecand deseori la violenta atunci cand fermele nu erau ingrijite cum trebuie. Scandinavicii tin inca destul de mult la aceasta legenda si a aparut practic pentru a-i uni, a-i face sa lucreze mai eficient. Crestinismul a trecut peste Tomte, le-a dat de-a lungul anilor chipuri omenesti, trasaturi blajine si actiuni pasnice, integrandu-i in spiritul Craciunului. Astfel, piticii incep sa fie numiti acum "Joulupukki", ei impartind cadouri micutilor asemeni lui Mos Craciun.

Piticii se deosebesc totusi de Mos. Ei se mentin mereu slabi, au o sanie trasa de o capra, sania nu zboara si nici nu vine de la Polul Nord. Oamenii locului spun ca piticii ies chiar din padurile din apropierea caselor, cooperand cu un membru al familiei care trebuie neaparat sa se imbrace la fel. El primeste cadourile si le da apoi copiilor.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri