O povestire care ne învață că, mari sau mici, nu trebuie să ne fie frică să facem greșeli, căci ele se pot transforma în oportunități din care avem de învățat și de câștigat...

Atunci mama a continuat: “Știi, ceea ce am avut aici a fost un experiment nereușit despre cum să cari o sticlă mare de lapte cu două mâini micuțe. Haide să mergem în curtea din spate și să umplem sticla cu apă și să vedem dacă poți descoperi o metodă prin care să o cari fără să verși apă pe jos”. Astfel, băiețelul a învățat că dacă apucă o sticlă mai de sus, mai aproape de gura ei, cu ambele mâini, poate să o care fără să o verse. Ce lecție minunată!

În acel moment, a spus omul de știință, am înțeles că nu trebuie să îmi fie frică să fac greșeli. Am învățat în schimb că greșelile pot fi oportunități pentru a învăța ceva nou. Și la urma urmei, mai toate experimentele științifice sunt despre asta. Și chiar dacă un experiment “nu funcționează”, de obicei învățăm ceva important și prețios din el.

Autor: Necunoscut

Foto homepage: Chad Zuber /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Lasă-ți copilul să greșească.