Siguranta corporala a copiilor – informatii generale
Una dintre prioritatile parintilor este siguranta copiilor; iar un subiect important in aceasta directie este siguranta corporala si limitele personale ale copiilor. Invatandu-i pe copii despre corpul lor si despre cum sa fie atenti la granitele lor corporale si cum sa si le apere, ii putem proteja pe termen lung de posibile abuzuri sau evenimente negative.
Desi poate fi dificil pentru unii parinti sa vorbeasca despre acest subiect, aceste conversatii ii pot proteja pe copii de posibile abuzuri sau situatii neplacute. Nu ii putem feri de orice rau ar putea sa li se intample; dar le putem oferi niste mecanisme de protectie. Asa cum ii lasam sa se urce pe bicicleta si sa invete sa mearga, cu riscul ca ar putea cadea si s-ar putea rani, e important sa ii lasam sa interactioneze cu cei din jurul lor. Daca in cazul bicicletei, putem reduce riscurile de accidentare prin folosirea castii de protectie, a cotierelor si genunchierelor, un rol asemanator de protectie impotriva unor posibile evenimente neplacute il au discutiile despre corpul lor, despre ce nu este potrivit si despre cum sa se apere si sa ceara ajutor.
Cand sa le vorbim copiilor despre siguranta lor corporala?
Inca de cand ii invatam pe copii partile corpului, ii putem invata denumirea lor corecta si le putem vorbi despre faptul ca nimeni nu ar trebui sa le atinga partile lor intime. Cu alte cuvinte, nu e niciodata prea devreme sa vorbim cu copiii despre corpul lor; sa ii invatam care sunt granitele corpului lor si ca nimeni nu trebuie sa depaseasca aceste granite.
Pe masura ce cresc si creste si nivelul lor de curiozitate, putem intra in mai multe detalii, folosind tot timpul un limbaj potrivit capacitatii lor de intelegere. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro
Sursa foto: pexels.com
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară