7 Decembrie 2021 publicat în Copil 11 share-uri

Siguranta corporala a copiilor este un subiect care ar trebui sa ne preocupe inca de la varste foarte mici ale lor. Cand si cum sa le vorbim copiilor despre granitele lor corporale? Si cum ii invatam sa se fereasca de atingeri sau situatii in care pot fi in pericol?

Siguranta corporala a copiilor – informatii generale

Una dintre prioritatile parintilor este siguranta copiilor; iar un subiect important in aceasta directie este siguranta corporala si limitele personale ale copiilor. Invatandu-i pe copii despre corpul lor si despre cum sa fie atenti la granitele lor corporale si cum sa si le apere, ii putem proteja pe termen lung de posibile abuzuri sau evenimente negative.

Desi poate fi dificil pentru unii parinti sa vorbeasca despre acest subiect, aceste conversatii ii pot proteja pe copii de posibile abuzuri sau situatii neplacute. Nu ii putem feri de orice rau ar putea sa li se intample; dar le putem oferi niste mecanisme de protectie. Asa cum ii lasam sa se urce pe bicicleta si sa invete sa mearga, cu riscul ca ar putea cadea si s-ar putea rani, e important sa ii lasam sa interactioneze cu cei din jurul lor. Daca in cazul bicicletei, putem reduce riscurile de accidentare prin folosirea castii de protectie, a cotierelor si genunchierelor, un rol asemanator de protectie impotriva unor posibile evenimente neplacute il au discutiile despre corpul lor, despre ce nu este potrivit si despre cum sa se apere si sa ceara ajutor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Cand sa le vorbim copiilor despre siguranta lor corporala?

Inca de cand ii invatam pe copii partile corpului, ii putem invata denumirea lor corecta si le putem vorbi despre faptul ca nimeni nu ar trebui sa le atinga partile lor intime. Cu alte cuvinte, nu e niciodata prea devreme sa vorbim cu copiii despre corpul lor; sa ii invatam care sunt granitele corpului lor si ca nimeni nu trebuie sa depaseasca aceste granite.

Pe masura ce cresc si creste si nivelul lor de curiozitate, putem intra in mai multe detalii, folosind tot timpul un limbaj potrivit capacitatii lor de intelegere. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Sursa foto: pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri