23 Iunie 2022 publicat în Copil 11 share-uri

Sindromul Down este o afectiune congenitala provocata de o mutatie genetica. Cauzele sindromului Down sunt genetice. Problema nu poate fi prevenita, insa se poate depista la timp in sarcina. Afla totul despre sindromul Down, in randurile de mai jos.

Ce este sindromul Down?

Sindromul Down este o afectiune genetica ce apare atunci cand un copil se naste cu o copie suplimentara a cromozomului 21. Se mai numeste si trisomia 21. Celulele ajung sa aiba 47 de cromozomi in loc de 46. Acest cromozom suplimentar provoaca un anumit nivel de dizabilitate intelectuala si poate provoca o serie de caracteristici fizice si de dezvoltare. Este cea mai frecventa tulburare cromozomiala.

Acest sindrom nu poate fi vindecat. In functie de aspectul cromozomului 21 suplimentar, exista trei tipuri de sindrom Down: trisomia 21, mozaicism si translocatie.

Care sunt simptomele sindromului Down?

Exista mai multe semne si simptome ale sindromului Down. Unii copii au simptome diferite fata de altii. Persoanele cu sindrom Down au de obicei trasaturi fizice distincte, probleme unice de sanatate si modificari in dezvoltarea cognitiva. Citeste continuarea in mamisicopilul.ro

Sursa foto: Denis Kuvaev/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri