9 Septembrie 2022 publicat în Copil 3 share-uri

Citeste mai multe despre sindromul de alergie orala, care sunt cauzele si factorii declansatori, cum se manifesta aceasta problema si ce implica tratamentul.

Ce este sindromul de alergie orala?

Sindromul de alergie orala, un tip de alergie alimentara, este o reactie alergica ce se limiteaza la buze, gura si gat. Este cauzat de alergenii cu reactie incrucisata gasiti atat in polen, cat si in fructele crude, legume sau unele oleaginoase. Sistemul imunitar recunoaste polenul in proteinele similare din alimente si directioneaza un raspuns alergic la acesta. Persoanele afectate de sindromul de alergie orala pot consuma de obicei aceleasi fructe sau legume in forma gatita deoarece proteinele sunt modificate in timpul procesului de incalzire, iar sistemul imunitar nu mai reactioneaza.

Persoanele cu sindrom de alergie orala, in general, nu vor avea o reactie alergica severa. Reactia este de obicei limitata la zona gurii si a gatului, dar poate evolua spre simptome sistemice la pana la 9% dintre oameni. Anafilaxia reala este si mai rara, dar poate aparea la aproape 2% dintre oameni. Se estimeaza ca peste 60% dintre toate alergiile alimentare sunt de fapt reactii incrucisate la alergiile la polen. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Sursa foto articol: Marcos Mesa Sam Wordley/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri