Fiecare nou an şcolar vine cu schimbări fizice şi emoţionale pentru copil, lăsându-şi amprenta asupra personalităţii sale. Este important ca şcolarul, indiferent de vârstă, să-şi dezvolte latura creativă, astfel încât să elaboreze soluţii originale de rezolvare a problemelor, să identifice căi de adaptare şi să facă faţă aspectelor necunoscute ale realităţii.

Psihologii recomandă ca părinţii să-şi îndrepte copiii către activităţi recreative, care să le dezvolte latura emoţională şi socială. Un loc special dedicat dezvoltării creativităţii copiilor este Academia de Teatru Elisabeta, un proiect educaţional al Teatrului Elisabeta din Bucureşti.
Cursurile de dezvoltare personală prin teatru sunt din ce în ce mai căutate. Academia de Teatru Elisabeta a creat o programă specială, dedicată grupelor de vârstă 7-10 ani, respectiv 11-14 ani, care urmăreşte îmbunătăţirea comunicării şi lucrului în echipă, dar şi dezvoltarea încrederii în sine. Copiii sunt încurajaţi să-şi exprime emoţiile, să-şi depăşească timiditatea şi să-şi pună creativitatea la lucru.
Cursurile sunt concepute pe o durată de 12 şedinţe a câte două ore fiecare, iar fiecare modul se încheie cu un spectacol creat de copii, cu ajutorul trainerilor, Magdalena Ţapu şi Alexandru Prica, actori ai Teatrului Elisabeta.
Înscrierile sunt deschise pentru modulul care va începe în luna octombrie, iar părinţii care se hotărăsc repede pot profita de oferta Early Bird, valabilă până la 19 septembrie. Detaliile sunt disponibile pe www.academiadeteatruelisabeta.ro

Academia de Teatru Elisabeta este un proiect înfiinţat în 2017 şi susţinut de pedagogi cu experienţă în lucrul cu copii şi adulţi. Peste 200 de copii au trecut pragul Academiei, unii dintre ei fiind cursanţi constanţi ai cursurilor de teatru. Şedinţele se desfăşoară la Teatrul Elisabeta, într-o clădire monument istoric.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri