27 Ianuarie 2023 publicat în Copil 10 share-uri

Iata de ce apare acneea la copii, cum se manifesta, care sunt factorii declansatori si ce implica metodele de tratament.

Ce este acneea?

Acneea este o afectiune a pielii care se manifesta sub forma de puncte albe, puncte negre, cosuri. Acneea apare de obicei in timpul pubertatii. Cu toate acestea, poate aparea uneori si la copii mici si poate persista pana la varsta adulta. Acneea severa poate fi foarte suparatoare si poate afecta increderea si imaginea de sine a unei persoane, iar acneea netratata sau complicatiile lasate de acnee pot duce la cicatrici persistente.

Acneea atat la nou-nascuti (acnee neonatala, de la nastere pana la 6 saptamani) cat si la adolescenti este foarte frecventa si declansata in mod normal de modificari hormonale. Acneea infantila, pe de alta parte, apare dupa varsta de aproximativ 6 saptamani. Este mult mai putin frecventa decat forma neonatala, dar poate sa apara uneori. De obicei, dispare cand copilul implineste varsta de 1 an, dar poate dura mai mult si poate fi mai severa decat acneea neonatala. Acneea care apare la copii mici este foarte rara si de multe ori este o alta problema dermatologica, ce este confundata cu acneea. Despre acneea la bebelusi poti citi mai multe aici. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ghid pentru alegerea mobilierului interior Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Foto: yiyiphotos / pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri