3 Februarie 2023 publicat în Copil 1 share-uri

Citeste pe larg despre astigmatism la copii, care sunt cauzele, cum se manifesta aceasta problema, ce metode de tratament se folosesc.

Ce este astigmatismul?

Astigmatismul este un viciu de refractie, la fel ca miopia sau hipermetropia. Viciile de refractie sunt modificari ale vederii care impiedica ochiul sa focalizeze cu precizie lumina pe retina. Acest lucru duce la vedere incetosata. In cazul astigmatismului, dificultatea apare atunci cand persoana incearca sa se concentreze asupra unui obiect, indiferent cat de aproape sau de departe este acesta. Cu alte cuvinte, afecteaza in mod egal atat vederea la departare, cat si pe cea de aproape.

Astigmatismul sever care nu este tratat corespunzator poate duce la alte afectiuni si chiar la afectarea grava a vederii. Problema poate fi corectata usor de obicei cu ochelari de vedere sau lentile de contact prescrise corespunzator. Unii copii care au astigmatism usor pot sa nu necesite corectarea vederii, dar pot fi monitorizati pentru a va asigura ca vederea se dezvolta corespunzator. Insa, daca astigmatismul este mai sever, acesta ar trebui corectat. Astigmatismul care nu este tratat corespunzator poate duce la alte probleme si la reducerea dezvoltarii vederii. Citeste continuarea pe mamisicopilul.ro

Foto: PublicDomainPictures/ pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri